Türkiye, 1 Trilyon Dolarlık Etki Yatırımı Pazarından %1 Pay Almak İçin Harekete Geçti

Kategori: Duyurular, Etkinlikler Tarih: 3 Ağustos 2021
< 1

Akşam Gazetesi’nin haberinde yer verildiği gibi Uluslararası Finans Kurumu’nun (IFC) raporuna göre yakın bir dönemde 26 trilyon dolarlık sermaye etki yatırımlarına yönelecek.

Türkiye’yi etki yatırımları alanında önemli bir merkez haline getirmek için geçen nisan ayında Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK) oluşturuldu. Kurucular kurulu üyesi, kurucu sponsoru ve kurul üyesi olduğumuz EYDK, kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren 30 önemli kurumun temsilcilerinden oluşuyor. EYDK, etki yatırımını Türkiye’de ana akım bir yatırım modeli haline getirip Türkiye’nin bu alanda uluslararası iş birliklerine, modellere ve projelere imza atmasını hedefliyor.

Yılda 550 girişimin kurulduğu Türkiye’nin etki yatırımları alanında önemli potansiyel barındırdığına dikkat çeken Etkiyap İcra Kurulu Başkanı ve EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, “Ülkemizde 9 bin sosyal girişimci bulunuyor. Bunların etki yatırımına dönüşme olasılığı çok yüksek. Uluslararası finans kuruluşları, vakıflar, kalkınma bankaları ve AB fonları finansmanda önceliği etki yatırımlarına veriyor. Şu anda Türkiye’de birçok kurum etki yatırım fonu kurmak için hazırlık yapıyor. Tüm bu çalışmalarla Türkiye global etki yatırımı pazarından yüzde 1’lik potansiyeli çekebilirse bu ülkemiz için önemli bir başlangıç olur” dedi.

Haberin devamını okumak için…