Etkiyap’ın İlk İcra Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kategori: Duyurular Tarih: 25 Haziran 2020
< 1

Etki Yatırımı Platformu “Etkiyap”ın ilk İcra Kurulu Toplantısı yapıldı. COVID-19 önlemleri sebebiyle internet ortamında düzenlenen toplantıda Etkiyap’ın bir fikir olarak ortaya çıkıp bugüne kadar yaşadığı süreç değerlendirildi. Şafak Müderrisgil ve Sertaç Yeltekin’in liderliğinde bu yılın Nisan ayında kurulan Etkiyap’ın Türkiye’de “etki yatırımı” kavramının daha iyi tanınması ve yeni bir yatırım modeli olarak yaygınlaşmasını sağlama doğrultusunda yapılacak faaliyetlere ilişkin stratejiler konuşuldu. Etkiyap’ın tüzel kişiliği olarak oluşturulan Etki Yatırımı Derneği’nin yapısı ve faaliyet alanları istişare edildi.

Dünyanın dört bir yanındaki beş farklı ülkeden toplantıya bağlanan Etkiyap İcra Kurulu Üyeleri etki yatırımı modeline hem sektörler arasında hem de kamuoyunda farkındalık kazandırılması amacıyla atılması planlanan adımları konuştu. Etki yatırımı için gerekli ekosistemin oluşturulmasında önümüzdeki zaman içinde yapılacaklara yönelik bir yol haritası çıkarıldı.

Etkiyap İcra Kurulu; Şafak Müderrisgil, Sertaç Yeltekin, Arif İsmet Yetkin, Prof. Dr. Aşkın Asan, Prof. Dr. Sevin Yeltekin, Prof. Dr. İpek İlkkaracan, Ayşegül Güngör, Cem Baytok, Melek De-Wint, Gülin Yücel, Özlem Odabaş Tavares, Ebru Debbağ ve Yılmaz Arısoy’dan oluşuyor.

Etkiyap’ın ikinci İcra Kurulu Toplantısı’nın ise 2020’nin Eylül ayında belirlenecek bir tarihte yapılması kararlaştırıldı.