Etkiyap, Geleceğe Etki Zirvesi’ne Katıldı

Kategori: Etkinlikler Tarih: 19 Mart 2021
< 1

Etkiyap, Geleceğe Etki Zirvesi’ne Katıldı

2016 yılında ATÖLYE, S360 ve Zorlu Holding ortaklığında kurulan bir sosyal inovasyon platformu olan imece tarafından Zorlu Holding Holding ev sahipliğinde 18-19 Mart Geleceğe Etki Zirvesi düzenlendi. Zirve hakkında buradan detaylı bilgi alabilirsiniz. Zirve kapsamında Etkiyap İcra Kurulu Başkanı Şafak Müderrisgil, Sürdürülebilir Etki için Kapsayıcı Ortaklıklar konulu SDG Impact Accelerator oturum partnerliğinde gerçekleşen panele konuşmacı olarak katıldı. 

Şafak Müderrisgil konuşmasında Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile ilgili yatırımlar hakkında,

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile ilgili yatırımlardan bahsetmişken, yatırımcıları gerçekleştirecekleri yatırımları ile olumlu olduğu kadar ölçülebilir sosyal ve çevresel etkinin nasıl yaratıldığı konusunda bilgilendirmek hayati önem taşıyor. SKAlar ile ilgili yatırımları kısıtlayan en büyük zorluk, yatırımcılar için güvenilir projeleri belirlemenin zorluğudur. Bu bağlamda, SDG Impact Accelerator bünyesindeki ölçeklenebilir etki girişimleri için bir mezunlar havuzu oluşmuş olması, Türkiye’de yeni ortaya çıkan etki yatırımı ekosistemi için oldukça önemlidir.

dedi ve konuşmasına geçtiğimiz haftada duyurulmuş olan Etki Yatırımı Danışma Kurulu’na değinerek devam etti:

Türkiye’deki fırsatları değerlendirmek ve etki ekonomisine geçişi yönetmek adına, SDGia programlarından mezun olanlar da dahil olmak üzere etki girişimcilerini, SKAlar ile ilgili zorluklara yenilikçi ve etkili çözümler üreterek takip edecek ulusal bir Etki Yatırımı Danışma Kurulu kurulması için çalışmalar sürmektedir.